Over Concordia Zorg

Concordia Zorg is een daadkrachtige zorgorganisatie, voor zowel volwassenen als jeugdzorg. Wij bieden (specialistische) ambulante hulpverlening in Twente en de Achterhoek. 

Wij staan voor doelgerichte zorg en snel handelen. Wij hebben geen wachtlijst, zodat de juiste hulp op korte termijn kan worden gestart. 

*We zijn gecontracteerd in de samen-14 gemeentes in Twente voor zowel jeugdzorg als WMO (Almelo en het Hof van Twente alleen WMO), en voor WMO daarnaast ook nog in de Achterhoek, en in Lochem, Voorst, Brummen en Zutphen.

Waar staan we voor?
Concordia is het Latijnse woord voor “eendracht“, en betekent letterlijk: “met (een) hart“. We bieden specialistische ambulante begeleiding aan ieder mens dat dit nodig heeft, ook binnen meer complexe doelgroepen. Wij willen er écht zijn voor iemand, waar en wanneer dit nodig is, ongeacht leeftijd of herkomst. Wij staan naast de cliënt, en bieden vanuit dit oogpunt onze zorg en begeleiding.

We streven er naar laagdrempelig te zijn en een huiselijk gevoel te bieden, en cliënten zo een warm welkom en een veilige en stabiele basis te geven. Wij sluiten zo goed mogelijk aan op de leefwereld van de cliënt, zonder oordeel. We pakken samen met de cliënt het probleem direct aan, waarbij we indien nodig direct kunnen op- of afschalen, om zo een begeleidingstraject op maat neer te zetten.

Concordia Zorg biedt zowel jeugdzorg als (jong-)volwassenenzorg. Doordat wij geen wachtlijsten hebben, kunnen we meestal direct starten met de zorg!

→ Lees meer over onze missie, visie en kernwaarden.

 

 

 

 

Nieuws

Per 8 juli 2022 zijn wij geaccrediteerd voor het Praktijkprogramma voor registratie Jeugd- en Gezinsprofessionals (SKJ212631), wat inhoudt dat wij intern onze medewerkers mogen opleiden tot SKJ-geaccrediteerde hulpverleners.

Per 1 april zijn wij met ons kantoor verhuisd naar de Piet Heinstraat 79 in Hengelo (OV). Je bent welkom om een kijkje te komen nemen !

Sinds de zomer van 2021 hebben we een fulltime gedragswetenschapper in dienst, waardoor we nog meer kwaliteit kunnen leveren, en ook gestart zijn met de Jeugdzorg in Twente.

Februari 2020
Wij hebben de erkenning van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) ontvangen. Vanaf nu zijn wij een erkend leerbedrijf voor diverse opleidingen voor MBO niveau 4.

Waarom Concordia Zorg?

Wat ons bijzonder maakt, is dat wij niet terugschrikken voor complexe of meervoudige problematiek, ook niet als bijvoorbeeld verslaving of psychiatrie een rol speelt. Vanuit achtergronden in de psychiatrie, jeugdzorg, gehandicaptenzorg en de verslavingszorg, is er voldoende expertise aanwezig om juist deze cliënten, die vaak tussen wal en schip vallen, ook goed te kunnen begeleiden.

Wij willen samen kijken naar de mens achter ‘de cliënt’, en op zoek gaan naar kernwaarden en krachten. We weten waar de behoeftes en verwachtingen liggen bij de cliënten en sluiten hier onze zorg- en dienstverlening nauwkeurig op aan. Het uitgangspunt is dat de cliënt weer succesvol kan gaan deelnemen in de maatschappij.